Valborg iår oxå!

CATTA! VAD SÄGER DU OM JAG SÄGER ATT JAG KAN SÖKA JOBB I HELSINGBORG ?

I bet u be surprised ;)

ha en underbar valborg alla!

"vem behöver sprit, när man har Marion"

hehe..

Äntligen

Idag ska jag äntligen ta bort mina agraffer, dvs. min ståltråd som ligger runt alla sår.. :D
Ska bli så jävla skönt..


Äsch

Äsch, det finns fler!
Inget att oroa sig över..

Älsk

Det vi har bakom oss och det vi har framför oss
betyder så litet jämfört med det vi har inom oss

Måndag

Usch.. söker sommarjobb, men det finns ju fan inga! Ska man behöva hyra en husvagn och dra till Malmö eller ??

Sad-face


Mitt älskade hår kommer snart bli tvunget att kapas av :(
Jag tappar fruktansvärt mycket hår efter operationen så det är lika bra att göra det nu så jag slipper stå med kalt huvud sen..

Vad synd, jag som äntligen har hittat en längd som jag trivs bra med...


Tillbaka i matchen

Efter timmar med Sex And The City-maraton, illamående och en massa soppor så är jag tillbaka igen.
Idag har jag varit duktig och jobbat på bra med min hemtenta och det går jättebra.. Kanske för bra ?! Det finns ju alltid en hake med allt.. hm..

Iallafall, kroppen och jag börjar samsas nu om vad jag kan äta och inte. Dumpade på apelsinjuice igår, men kom snabbt på att det inte var juicen i sig som var fel, utan att jag föll in i gamla vanor och klunkade i mig hela glaset på en gång. Dåligt dåligt. Det resulterade i en halvtimme med magont och bekantskap med toaletten.

Idag tar jag det lite lugnare, men ökar på vätskemängden igen. Tror jag behöver mer vätska, för huvudet bultar som om det vore fullt med elektricitet. Aj!

Här kommer lite utlovade bilder:

Mina hål på magen:
Fy bubblan för hur mycke bristningar man fått under åren.. men det är bara att leva med det..
 
Det ska vara 6 st plåsterlappar, en sitter på sidan av magen men syns ej på bilden. Har på mig sexiga sjukhuskläder och ligger inbäddad i sjukhuslakan. I'm lovin' it ;)



Fullt normala!!!                                          Jättefina blommor jag fick av Carro och Johan
                                                                              under min sjukhusvistelse!


Ärr + agraffer. Det är alltså 6 st av dessa som sitter på min mage nu!



OCH IMORGON SKA JAG VÄGA MIG !! Spännande..

Broccolisoppa

Idag äter jag broccolisoppa framför teven. Shit vilken slappardag.. har ingen ork och har massor med illamående.. Ska nog bara vila idag och låta datorn vara ;)

Puss å kram, ha en underbar dag!

scary shit!

Hände nyss en skitläskig sak..

Jag satt i soffan, båda katterna låg bredvid mig alldeles lugna och rofyllda. Då plötsligt stänger stereon bara av sig.. :o

Mysko..

Jimmy berättade på sms nyss att teven höll på att flippa och stängde av sig och satte på sig igen när han var själv hemma här förra veckan.. Hm.. tror det är Torsten som spökar :O (alltså han som dog här i lägenheten)

Tur att han verkar vänlig iallafall och kanske inte ville lyssna på Marilyn Manson ;)


Header

Sådärja! Nu ser headern bra ut :)

Tack Isa för tipset!!

Himlen runt hörnet

Ny dag som vanligt och jag sitter här, nöjd och belåten mellan två måltider. Känns som om jag äter hela tiden..
Gick ner 3 kg de första dagarna hemma, förmodligen var det droppen som försvann. Nu ligger vikten på 97,1 kg. Så "lite" har jag inte vägt på kanske.. 3 år ? Hur firar man det ? :)

Vi tog nya helkroppsbilder på mig igår, ser ut som att magen har sjunkit in en bit och det känns lite faktiskt! :)
Lägger upp dem här till helgen om jag kommer ihåg.

-Hur lång tid tar operationen?
Allt mellan 45 minuter och två timmar. Allt är ju individuellt, även hur vi ser ut i magen. Ju mer saker som ligger ivägen, desto längre tid tar det helt enkelt. Min operation tog ca 1 timme och 15 minuter :)

Har ni några frågor om operationen så är det bara att fråga! Jag skäms inte för att ha gjort den. Och det är inte en enkel utväg, utan en liten hjälp på vägen.
Jag går ju inte bara ner 30-35 kg av mig själv efter operationen, utan jag kämpar lika mycket som alla andra. Jag får inte äta mer än 1,5 dl mat i taget, jag måste få i mig 1,5 liter vätska utöver maten, jag måste röra på mig, jag måste sova bra och jag måste må bra.
Jag måste planera och dona som alla andra.
Skillnaden är väl att jag inte KAN äta pizza, godis, dricka, skitmat och sånt om jag är sugen. Gör jag det så får jag hemskt ont i magen och mår jättedåligt under en stund. Detta kallas dumping.

Nu är det dax att plugga lite, har inte hängt med alls i "Det medvetna köket" sedan kursstarten, och den var ju fan för tre veckor sen!

Söndag och allt är bra!

Hej på er! Som ni märker så lever jag, och jag mår hur bra som helst.

Har nu 6 st hål på magen (5 om man inte räknar med naveln) och jag har inte ens ont längre :)

Allt har gått jättebra och nu har jag bara 10% av min magsäck inkopplad (ungefär lika stor som ens tumme). Har redan gått ner 3 kg sen i onsdags, men hoppas inte på att det fortsätter i denna takt.

Neee nu måste jag börja göra iordning min soppa.. Äter och dricker någonting hela tiden så har fått svamp i munnen :( UÄÄÄÄK va äckligt...

Puss på er alla fina <3


HUUUÄÄÄÄ

Fan va nervös jag är!!! Kommer be om lugnande imorgon! Och en sömntablett.. eller fyra ;)

Detta är förmodligen sista inlägget jag gör innan jag opereras.. Så jag vill bara säga två saker! :

1) Dagens tips! (i vanlig ordning) ;)

Förmodligen den mest värdelösa pekpinnen, men samtidigt är den riktigt bra :) Jag själv är en sådan som gärna lägger upp massor med mat på tallriken för annars ser det så lite ut, och jag tar gärna en omgång till även om jag är mätt.
 
Ta istället en assiett (liten tallrik) och lägg maten på. Då kan du ju äta en liten portion till med gott samvete ;)
Och drick vatten INNAN du äter mat, ca 2-3 minuter eller en kvart eller nåt, så du fyller ut magsäcken med. Då orkar du inte äta lika mycket mat ;)
ObsObs! För att du ska behålla mättnadskänslan så krävs det nog att du dricker vatten regelbundet efter också.

Och ytterligare en gång tänker jag tjata om ÄPPELCIDERVINÄGER ;)
Jag vet att det smakar ÄCKELPÄCKELPÄRONPUNGVIDRIGT.. Men ta då bara liiiiiite vinäger i ett glas och blanda ut det med vatten. Kanske en 20 % vinäger och 80% vatten. Efter ett tag kan du nog öka mängden vinäger :)

Fördelar med äppelcidervinäger:

-Det ger dig snabbare mättnadskänsla
-Det sänker ditt GI-mått på maten du äter
-Det ger din hy lyster
-Ditt hår och dina naglar stärks
-Ditt immunförsvar blir starkare

Nackdelar med äppelcidervinäger:

-Det är äckligt!

Jämför man de negativa mot de positiva så vinner ju de positiva med hästlängder ;)



Riktigt såhär glad blir man nog inte av äppelcidervinäger,
men din kropp blir nog det!

2.) Jag älskar er! Och jag är så otroligt stolt över att känna er, ha er som vänner och familj (i mitt hjärta får det plats med många härliga personer), umgås med er, gå i samma klass som er (räknas nog också som vänner..), läsa era bloggar, prata med er på facebook, ge er tips, få tips av er och sist men inte minst - lära av er. Jag är glad att ni finns!!

Skulle någonting oväntat hända med operationen (finns alltid en risk) så vill jag tacka för mig och hoppas att ni kommer ihåg mig som en bra brud! ;)



Puss på er alla och ha det underbart!
Vi hörs efter min operation!

3.) Ska alltid göra tvärsom... så därför lägger jag upp en tredje sak!
En sanning om mig själv som ni inte visste tidigare:
-När jag är ute och går så anpassar jag ALLTID hastigheten till musiken. Lyssnar jag på arg musik så ser jag arg ut själv, lyssnar jag på glad musik så kan man nästan se hur det lyser om mig. Haha.. så ser ni mig på stan någon gång och jag ser riktigt råförbannad ut så vet ni varför ;)


Fredag

Usch vad det känns dumt att ha skolkat hela veckan.. men jag vågar verkligen inte gå till skolan när det nu bara är 4 dagar till operation.. Vågar fan inte bli smittad med nåt så de ställer in min operation :( Jag som har längtat efter att få bli snittad i över 3 år!!



Idag ska jag packa min stora resväska för jag ska ju faktiskt vara borta i mer än en vecka.. först 3-4 dagar på sjukhuset och sen ska jag vara hos mamma å pappa för att jag ska slippa vara själv hemma de första dagarna.. Jimmy jobbar ju på dagarna och det kanske är jobbigt för mig att göra mat och äta maten själv första dagarna. Kommer nog inte må sådär jättebra kanske :/ Men vill man vara fin får man lida pin :) :)

Har jättemycket att packa med mig.. och jag kommer säkert inte ens använda allt om jag känner mig själv rätt :) Som när jag och Tess åkte till Turkiet i augusti förra året! Haha.. då hade jag med mig typ 5 eller 6 klänningar och använde 2. Så typiskt mig! ;)


Annars idag ska jag sitta å läsa en jävla massa operationsberättelser från forumet viktdropp.se. Det är världens bästa sida! Fanns inte Facebook skulle jag sitta på viktdropp JÄMT!
Helt sjukt :)

Å ikväll ska jag förbi hos Amanda och hälsa på en stund innan vi åker vidare hem till min mamma å pappa :) Åh så jag saknar dem, trots att det bara var 4 dagar sen :) Ska försöka få tag på min syster oxå å se om hon vill ses en stund.. annars kommer jag få träffa henne på söndag för lilla Lucas fyller ju 4 år!! :) Hurra!!


Åh, det är så vackert =)


Jag älskar dig


Bara 3 dagar kvar!

Tills jag läggs in på sjukhuset.. Känns helt overkligt! Jag börjar känna av en viss nervositet faktiskt..
Trots att jag vet att jag snart kommer börja om med mitt liv och att allt kommer urarta sig som jag vill att det ska göra så har jag aldrig förut sett mig själv som så ful och äcklig som nu. Men herregud, jag har gått ner 12 kg och 2 klädstorlekar minst. Jag håller inte på att dö när jag går upp för trapporna till min lägenhet på tredje våningen och jag är inte lika trött på dagarna. Men såntdär tänker jag inte på när jag står framför spegeln och inte får upp dragkedjan ordentligt på 46:orna och magen typ väller över linningen på jeansen.. Då tänker jag bara på hur misslyckad och hemsk jag är.. tyvärr! Hoppas det snart kommer gå över, för varför ska jag bekymra mig om min vikt när jag snart kommer få bot för det ? :)

Idag ska jag fördriva min skolkar-tid här hemma med att läsa kurslitteratur, skriva en gammal uppsats som skulle varit inne lite efter jul (haha bättre sent än aldrig) och gå till däckverkstaden för att hämta Jimmys specialmuttergrejer eller vad fan det nu är :p

Ska göra mig iordning nu för att gå ut på stan en stund. Eller ja, stad och stad ;)


åhå

Jag har sagt det förut, men jag säger det igen!
Drick ett glas äppelcidervinäger + vatten ca 5-10 min innan du ska äta mat, då sänker du både ditt GI-värde på det du stoppar i dig, och orkar inte äta lika mycket mat!

Värt att tänka på för er som kämpar som grisen :)


!

Vad vill ni läsa mer om här på bloggen ? :)


Från aftonbladet

Min dagliga spaning på aftonbladet har gett mig ett gott skratt, härligt att få bort det dåliga humöret!

En artikel som är lite intressant är en artikel om att mäns spermie-kvalitet blir skadat av för mycket läsk-drickande. Om detta är sant eller inte vet jag inte, men det skulle säkert kunna lösa många barnlösa familjers frågor om varför de inte kan få barn..
Hela artikeln kan ni läsa här:
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article6906157.ab



Eye

Idag fick jag mina dygnetrunt-linser :) Äntligen! Men de var ganska hårda.. det var oväntat, men samtidigt så är de ju tjockare för att ha bättre kvalitet eftersom de slits och så när man sover med dem..! Och så är tyvärr högerlinsens styrka en aning för svag.. så jag får nog kanske 1)vänja mig, 2) skicka tillbaka och byta. Ska kolla upp hur det är med byte och sån. Ca 900 kr kostade hela kalaset, och räcker ett halvår. Så det är lika dyrt/billig som månadslinser + 3 flaskor linsvätska på Synsam. Snacka om att man tjänar pengar på att beställa från internet.. men då får man ju ingen service heller och man kan inte fixa till saker om det går fel.. men jag har hittils varit nöjd. Har beställt både från Lensway och Lenson nu och tycker nog att Lenson var bäst, både på frakt och pris.. Det skiljde 300 kr i pris mellan de båda företagen med de linser jag har i ögonen nu, och eftersom jag är student så väljer ju jag gärna det billigare utan problem :)


Dessa beställde jag :)

På tal om...

...uppskattning och att vara uppskattad, så hände det nyss en sak som faktiskt gjorde mig riktigt ledsen. Det jag talar om är när man gör någonting för någon annan och inte blir uppskattad. Bara för att expediten gjort ett fel, och inte jag. Hur kan jag rå för om expediten gett mig fel saker ? Jag log bara åt honom och sa att det inte gjorde någonting, medan man i telefonen fick höra ord som "blir det fel imorgon också så kommer jag bli riktigt arg på både dig och expediten..".
Men vad har jag gjort för fel ? Jag uträttar ju en sak till dig, jag gjorde allting du sa att jag skulle göra och betalade dina saker åt dig. Jag har ingen aning om vad det är för special-saker du behöver ha till din bil, jag vet inte vad en specialmutter är och jag har ingen aning om vilken storlek det är du ska ha. I min värld existerar bara två olika sorter, den som är stor och den som är liten.
Men en sak vet jag, och det är att jag inte känner mig uppskattad alls.

Jag är en jävel på att visa att jag uppskattar saker. Tycker jag själv iallafall...
Jag visar tydligt när jag blir glad att någon annan gjort något åt mig, på flera olika sätt. Det kan vara ett gulligt sms som beskriver hur mycket den personen verkligen betyder för mig eller en kram eller gentjänst eller någonting.
Men just nu är jag riktigt ledsen över att jag spillt ut blod och svett (men hittills inga tårar) på att du ska få saker till din lilla bebis, din lilla ögonsten som bara står och förmultar fram till du kan börja leka med den igen. Och jag är riktigt ledsen över att jag ansträngde mig för att du skulle bli glad. Jag är riktigt förbannad över att du gjort mig ledsen över att jag ville vara snäll.

Bara att komma ihåg det till nästa gång.

5 dygn kvar

Härliga tisdag! (fast det känns som måndag)
Vaknade upp ca 45 minuter för tidigt och insåg att jag hade omtenta idag, vilket jag hoppades på skulle gå bra.. Men icke! Det var verkligen jättesvårt.. Så det blir nog att göra om omtentan! Fyfan.. vänta ända till augusti med att göra den :/

Annars är allt som det ska. Jag dricker mina soppor som jag ska, dricker mitt vatten som jag ska och promenerar som jag ska. Det är ju trots allt bara 5 dygn kvar tills jag läggs in på Lindesbergs lasarett.. På söndag kl 14,00 ska jag vara där :) Jag har skrivit ner det jag ska ta med mig..

-Duschsaker & hygienartiklar
-Egen kudde
-Raggsockar ("nöffer" som jag säger)
-T-shirt
-Varm, rosa tröja
-Korsord + penna
-Studentlitteratur från denna delkurs
-Mobil + laddare
-Mjukisbyxor
-Cambridgesoppa + mugg
-Vattenflaska

Hoppas bara jag inte glömmer nåt så jag ligger där borta och stör mig på det :p

Här kommer lite bilder från min tjugoårsdag den första april!

heh 
Min tårta :) Ser precis likadan ut som de riktiga skorna jag hade när jag var en liten mupp-emo :)

 
Fick jättefina blommor av mamma å pappa :) Fick även tulpaner av farmor och en jättevacker krukväxt med blommor som luktar som de gör i Turkiet av syrran å hennes familj!
Jag älskar blommor och växter, så jag är verkligen tacksam över allt fint :)

 
Kent på Conventum 30/3 - 10 :)

Ny design

Idag har jag och Isa fixat om min blogg :)
Vad tycker ni om nya designen?


Jag har tenta på tisdag, och det kommer inte gå bra.. jag får det fortfarande inte att gå ihop alls :s Men jag får försöka trycka in det extremt mycket för jag tänker inte göra om det igen!!!

Dagens tips! Det var länge sen jag gjorde, så här kommer två frukosttips denna gång :)

Havregrynsgröt med krossade linfrön och solroskärnor!

Gör havregrynsgröten som du brukar, antingen i micro eller på spisen, fast du lägger ner de krossade linfröna och solroskärnorna i smeten innan du börjar laga den! Sedan kan du servera det med valfritt tillbehör, men en favorit är frysta bär som tagits upp ur frysen kvällen innan. Perfekt, eftersom man ju faktiskt ska äta 4-5 fruktintag per dag så bidrar ju detta till en bra hälsa! :)

Bärsmoothie och finn crisp med avocadomos

Jättenyttig och enkel frukost som gör att du orkar hålla igång fram till lunch!

Smoothien:
Krossa valfria favoritbär i en mixer, häll sedan ner naturell yoghurt och lite havregryn. Mixa sedan allt igen och du har en härlig, enkel smoothie!

Finn crisp med avocadomos:
Mosa avocadon och häll på lite örtsalt. Lägg det sedan på finn-crisp. Hur enkelt och nyttigt som helst!


Vad brukar ni äta till frukost ?




1 April!

Min dag idag! Grattis mig själv på 20-års dagen! Detta firar vi med att stampa foten till musik á la Spotify och gå till systemet för första gången :)

Ska hem till mamma å pappa senare ikväll å där ska vi väl kanske äta lite tacos och tårta :) Men jag dricker mina soppor sålänge och ser glad ut.. haha!

Tack för alla gratulationer!

PUSS å ha en underbar stjärttorsdag!

RSS 2.0