skoor

Värt att veta om höga och smala klackar!
Skor med höga och smala klackar är skapade för ett enda syfte: elegans. De höga klackarna utgör i sig en spröd konstruktion, men för att understryka den eleganta looken ytterligare väljer designers oftast att även tillverka skorna i fin material.

Därmed är alla skor med höga klackar känsligare än andra typer att skor och de måste användas med omsorg. Följ dessa råd så håller dina höga klackar längre, och fortsätter att se snygga ut en längre tid.



- När du använder skor med höga klackar ska du lägga större delen av in vikt på fotens främre del (så mycket som du kan) och bar ta stöd med hälen. Om du lägger för mycket vikt på hälen överbelastas du skon, och ökar samtidigt risken att trampa snett (för det är helt omöjligt att balansera hela din tyngd på en smal klack.)

- Höga klackar passar bättre inomhus eller på ett jämnt och torrt underlag. Undvik exempelvis hala trottoarer, cykelpedaler, gatsten, galler eller brunnar. Det är bäst så -både för skorna och din egen säkerhet.

- Om du köper billigare klackar. Håll ögonen på den lilla klackfliken av plast, som antingen är limmad eller påsydd på själva klacken. Klackfliken hindrar att själva klacken slits ned -och den bör regelbundet bytas ut hos en skomakare. Mitt råd är att direkt när du köper skorna gå till skomakaren och klacka om dina klackar. Trä, gummi eller metall är mycket bättre än plats. Det är värt att lägga ner några hundra på att klacka om sina skor direkt. Men om du väljer att slita ner platsfliken först, tänk på att den inte får vara för nedsliten för då är det risk för att skomakaren inte kan få bort en, innan han klackar om skorna.

Lycka till!