Motionsgympa

På skolan hade vi motionsgympa.. haha fyfan va jobbigt det var! Och ledaren flängde runt och såg inte ens svettig ut.. huvaloja va han var pigg och alert :) Skitkul att ha en munter man som ledare haha!
Kommer ha en fet träningsvärk imorgon. Har inte mått så bra på sista tiden med mig själv, med min vikt och med mitt utseende.. har funderat länge, länge på hur jag ska må bättre med mig själv och så.. Får se vad jag kommer fram till.

Hur som helst, motionsgympa á la friskis och svettis var grymt kul. Finns ju tydligen i Hällefors sa Sara, så dit kommer jag nog och provar några gånger. Jag och Jimmy efterlyser även gym i Hällefors!! Ofta det inte finns gym.. :p vore jättebra ifall det fanns här för då skulle vi kunna träna, sola och handla samtidigt :)

Nu är det dax för Desperate Housewives, skiva 2 av säsong 3 :) Det är ju så jävla bra!!


Jag har ju lovat att jag ska blogga mer om hur man kan känna sig lite finare även om man är missnöjd med sig själv och dagens tips lyder:

Använd solpuder, brun utan sol eller sola solarium. Att vara brun året runt gör att man känner sig fräschare och ser fräschare ut :) 
Att sola solarium i måttliga mängder gör ju att kroppen tillverkar mer D-vitamin, vilket är bra för skelettbildningen, kalkbalansen, immunförsvaret, hud och hår! Det finns även forskning som säger att solning förebygger vissa cancerformer.


Det var allt från mig idag :)
Ta hand om er!
PUSS
Marion

Mm gott :)


Partylördag

Idag är det lördag, och Jennifer fyller 20 år idag, grattis grattis! Vi hade tänkt fira henne ikväll på folkan, men hon behagar inte att dyka upp så vi får festa utan henne och gratulera henne på håll ;) :) Funkar ju lika bra det..

Vad har då hänt i veckan ?
Jo jag har skrivit min första tenta, i idrottsfysiologi. Jag tyckte det kändes bra när jag lämnade ifrån mig provet, men sen vet man ju aldrig..

Ikväll ska jag ta på mig klackskor och parta loss litegrann, visste ni att man bränner 20% mer kalorier om man går i ett par klackskor än i ett par platta?

Kanske inte, men nu vet ni!





Ps, bilden till ära tänkte jag berätta en hemlis, fast som inte är en hemlis med tanke på att mina festpolare vet om det.. och offren oxå förståss!
Jag brukar nämligen sno folks huvudbonader när jag är på fest, fotografera mig själv med saken på huvet och sen lämna tillbaka den.. Ful ovana.. Här ovan ser vi en grann keps som jag snodde av random från Bistro Bellman i Lindesberg. Här nedan ser vi en rosa skönhet som min kompis Hannah fått låna ut till denna granna bild..






Här nedan: Randombilder från tidigare hatt-fnatt-bilder..




Haha, dom bilderna bjuder jag på.. är ju inte världens vackraste när jag är alkoholiserad.. men vafan ;)
Ha en kanonlördag!
Puss
Marion Manson


Marilyn Manson





Ingen har väl missat att jag älskar Marilyn Mansons musik??
Iallafall, här kommer min nuvarande favoritlåt :)

http://www.youtube.com/watch?v=YoW3EhNXfJE

Hade tenta i idrottsfysiologi idag, och det gick faktiskt bra :)

Nu ska jag göra tacos till min svältande man.. :)

Hörs sen!
PUSS

Update:
Tacos var gott :)

Nu är det dax att sova, är inte på det bästa humöret.. är rätt seg faktiskt..

Pöss


Måndag och sötsug

SÖTSUG AAAAAAAAAAAAHHH!!
Helt galet vad jag var sötsugen förut!! När jag och Jimmy gick till solariumet så trodde jag att jag skulle dööööö av sötsug! Men jag stod emot :) är så stolt! Gjorde då en jättegod fruktsallad som fick avnjutas med ett glas äppelcidervinäger :) Sött och beskt på samma gång! Tog bort mitt sötsug på en gång! :)


Min fruktsallad bestod av:
Ett äpple
En banan
En mandarin
Lite russin
mums



Denna blogg kommer nu gå över från att vara en viktblogg, till en lite mer hälso- och utseendeblogg. Jag kommer blogga om sådant som gör att man känner sig fin trots att man kanske är missnöjd med sin kropp och sin vikt. Detta kan vara tex. en viss sminkning eller vissa skärningar på kläderna som gör att man ser smalare ut.
Spännande!


Jag har även en liten fråga!
Vilken diet tycker ni jag ska prova i 3 veckor!? Skriv och önska i kommentarfältet ovanför detta inlägg :)
Jag kommer prova den valda dieten i 3 veckor, analysera och skriva vad som händer, hur jag mår osv och lägga ut lite tips för er som vill prova.
Detta kan bli spännande...
Här kommer en bild på mig.. Var ganska längesen det kom en på mig :)

:)

Nu ska vi se på den bisarra tv-serien "silent library". Jag skulle åka ut direkt om jag var med! Skulle inte kunna hålla mig för skratt. HAHA!!!

Puss
Marion



Part 2

Jaha då har man tryckt i sig en pizza då oxå :P fan va mätt jag var..
Plugga plugga hela tiden.. visst det går ju bra och så men fan va jobbigt det är! Börjar trots allt bli stressad inför onsdag, trots att jag pluggat på skiten i över en vecka..
Aja ska nog gå bra!

Nu ska jag nog till bingen,
Ha de bra alla!

Söndag = chilldag

Igår hade jag och Jimmy besök i min lilla etta av två väldigt betydelsefulla personer :) :) Mycket kul hade vi! 3 spel och massor med skratt senare hade klockan blivit typ halv två och med tanke på att det tar en timme för dem att åka hem så sa vi hejdå.. :) Saknar dom redan, men snart är det fredag ígen.

Vet inte om jag har berättat det men jag har två katter hos mig nu, Texas och Fenix, som ska bo hos mig i 5 - 8 veckor :) Mysigt tycker jag :)

Denna dagen bjuder på pluggande till tentan på onsdag. Jag har pluggat till tentan sen den 12:e så jag kan ju i princip allting.. Känns så bra, men det är ganska bra att vi har frågestund imorgon så jag kan höra lite andra åsikter om saker, typ om det är något som jag inte tänkt på osv.

Nu ska jag köra lite boxaerobic och sen äta frukost, skriver mer sen!


En liten miniskit :)
Texas dricker vatten ur kranen, hon är så jävla söt :)
Bild på Fenix kommer inom kort ;)


Fredag 20/11 -09

Denna dag började bra med att jag spöade Jimmy i kortspel ;) Sen gick vi ner på byn och kollade i massor av affärer och det finns mer än man tror här! Tog oss en promenad hem sen och stannade på Ica för att köpa gottis i form av frukt =)

Tänkte skriva lite tips för er som tycker det är motigt att börja träna, och som får er att kanske tänka lite mer positivt!

1) Tänk positivt!  Du kommer bli gladare, piggare och känna dig fräschare om du börjar träna. Du kommer orka göra läxorna/plugga till seminarium eller tenta eller kanske orka gå upp i tid om dagarna.

2) Börja i lagom takt!  Att ge dig ut på ett maratonlöp på måndag morgon som du troligen kommer dö efter gör ju dig knappast motiverad till att fortsätta. Du kommer ju bränna ut dig fortare än du hunnit starta. Börja med lite vardagsmotion som att gå av bussen två hållplatser tidigare, eller gå till affären istället för att ta bilen (Om nu inte affären ligger en mil bort vill säga) eller bara ta en promenad på lunchen. Gå sedan över på lite mer motion i veckan. Börjar du med 20 minuter om dagen, kanske du kan öka till 30-40 minuter ? För att sedan gå över på en timme ? Det är bara du själv som sätter gränserna, men sätt dom inte för högt för då blir du snabbt omotiverad.

3) Planering är A och O. Känner du att du inte har så mycket tid till att ta dig till träningslokalen kan du kanske träna hemma. Det finns massor med träningsdvd:er eller träningsprogram som du kan utöva hemma. Eller varför inte sätta på favoritskivan för att sedan dansa loss ordentligt till den ?
Men känner du att du vill gå till en träningslokal så är det bra att planera när du vill träna, t.ex. 30 minuter på lunchen? Eller direkt efter skolan/arbetet ? Se då till att ha med dig lite energi i form av en frukt eller liknande innan du börjar så du orkar ordentligt.

4) Variera din träning. För att du ska slippa känna att du hela tiden gör samma sak så kan du variera din träning. Du kan t.ex. gå i 40 minuter på löpband på måndagar, cykla i 30 minuter på onsdagar och på lördagar tar du dig en långpromenad i skogen på 60 minuter. Variation gör även att kroppen inte bara tränar vissa muskler hela tiden, utan istället tränar alla muskler vid olika tillfällen i veckan.


Och visste du att om du tränar på en intensitet på ca 130-150 hjärtslag/min (för åldern 19-22 år) så verkar träningen fettförbrännande?
Om du tränar på en intensitet på ca 150-170 slag/min så är det konditionsbyggande, och 170-maxpuls är intensiv träning ? Så vill du bränna fett behöver du endast ha 130-150 i puls för att det ska vara effektivt. Kan vara bra att minnas om man inte tycker om att ta död på sig själv på löpbandet ;)


(Bla. detta ska jag kunna till tentan på onsdag :p )

För att öka din kondition ska man även försöka att arbeta på en liiiite högre nivå än man brukar.. Låt oss säga att du brukar halvjogga på ett löpband i hastigheten 7,5 km/h och då har en puls på 165. Försök då att öka till 7,7-8km/h och håll dig där ca 10-15 minuter så pulsen ökar till kanske 175. Detta gör så din kondition ökar :)


Det var lite tips från coachen (haha, jag!)
Lycka till :)

Marion

Torsdag

Kollade nyss på biggest looser.. blev ju fan sugen på att anmäla mig själv till nåt sånt.. ska kolla om det finns något motsvarande i sverige :p haha kommer ju bli b-kändis då :P
Hittade en länk, och här kan man anmäla sig till programmet, vilket jag givetvis gjorde! :) Får invänta svar och hoppas på det bästa!

Här nere ser vi en bild på Ali, som var den första kvinnan att vinna TBL historia.. Tänk om man skulle byta ut ansiktena till mina ;) :)

Jag och Nathalie sökte ju till Du är vad du äter i våras men fick inget svar.. Så nu skulle det vara roligt för min skull att komma med :) Fast kommer ha sån jävla scen-feber.. kommer definitivt inte vilja se mig själv och mitt feta arsle på tv :p

I helgen ska jag iväg och köpa nya träningsskor.. ska bli roligt! Tänkte köra på ett par rosa skor som bara sprudlar feminina vibbar och som man blir glad av! :)

Jimmy, Amanda och jag köper träningskort på Hälsans Hus i Grytis på måndag! :):):) ÄNTLIGEN har man råd :)



Nu ska jag bränna fett!
Kiss kiss, bang bang
Marion


tävling på foki :)

Min blogg-läsning idag blev lite extra förgylld idag när jag såg att Foki har en tävling om att man kan vinna en iPhone med tillbehör från MrGizmo.se :)

till tävling på fokis blogg!Detta snygga "skal" valde jag, för det är så inne med djurmönster och jag älskar leopardmönstret :) det gör mig så glad! Släpper fram vilddjuret i mig ;) Haha!
Älskar Fokis blogg..den är min favorit, sen kommer väl Kissie bara för hon är så jävla kaxig och typ rolig haha!



Nu till någonting allvarligare!! Om det ringer på eran telefon och numret är 0498248012 så SVARA INTE!!!!! Det kommer kosta pengar!!! Och om du nu skulle svara så tryck absolut inte #9 för då går du med på deras villkor,  och det vet man ju aldrig vad det är!! :o Sjukt!!

Som tur var så hann jag inte svara, sökte då på numret på eniro.se och fick då se att det var folk som varnade!

Nu ska jag se vad min älskling gör :)

Puss Puss
Marion

träningskläder

Funderar på att klicka hem lite nya träningskläder från Puma och Adidas.. bla ett par rosa träningsskor.. skulle va kul å känna sig lite fin på gymmet nu när vi snart drar igång!

Ska nog fan önska mig en pulsklocka i julklapp haha! tänker på en sån hela tiden.. drömde om en inat.. :P

MEN! :( Jag har så ont i höften :( Typ.. känns som jag inte har nån ledvätska.. ben som gnider mot ben :( alldeles stel :(

AJ :(


Måndag

Hej! Idag har vi haft obligatorisk närvaro i skolan igen, laboration! Idag skulle vi under 45 minuter genomföra träning på tre olika nivåer (lågintensivt fettförbrännande, medelintensivt konditionsbyggande och högintensivitet). Jag satt på roddmaskinen i 45 minuter!!!! Haha ont i arslet man hade sen! Nu är jag nöjd som en gris och förtjänar lite vila :)

Jag och Amanda har hållt på med vår parvisa examinationsuppgift och det går så bra :)

Nu ska vi till "stan" och sola, handla och kolla lite :) Mys med älsklingen hela dan! :)

Puss
eder Marion

:)

Usch

Okej.. bara för att man har flyttat till Hällefors och därmed inte kan ta sig runt och till folk så mycket längre så är man inte medräknad i vissa sammanhang som man var förut :( Känns ju kul det..
 Min tredje tatuering :) Gjort i Juli-09


6 veckor till jul

Idag är det 6 veckor och en dag tills det är Julafton för oss här i Sverige :) jag längtar SÅÅÅ tills det är dags att börja julpynta, julbaka, julstäda... Men tyvärr så blir det ju mycket snask och sånt under jul, vilket kan synas på kläderna sen...
Vilken tur då att jag har hittat smaskiga recept som är lite nyttigare än andra! :)

Har du någon favorit på julbordet eller något favoritbakverk? :)



Nyttigare lussekatter med fullkorn

40 stycken, 90 minuter

2 brev saffran
1 1/2 dl råsocker
100 g smör
5 dl lättmjölk
50 g jäst för söta degar
250 g kesella, lätt
1/2 tsk salt
15-16 dl vetemjöl special med fullkorn
80 russin
1 ägg

Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke, rör ut i degspadet tills den löst upp sig. Blanda ner kesella, saffranssocker, resten av sockret och salt. Tillsätt mjölet lite i taget (ta hellre för lite än för mycket). Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Jäs under bakduk i en kvart. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och gör två långa rullar. Dela varje rulle i tjugo bitar. Snurra till lussekatter och tryck ner ett russin i vardera änden. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i 5-7 minuter. Låt svalna under bakduk.


Källa http://hd.se/mat/2006/12/07/dags-foer-julbak/





Äppelkaka a la GI
8-10 bitar

50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
sötningsmedel motsvarande 1 0.20 dl socker
1 1/5 dl dinkelmjöl
1 1/5 dl fullkornsmjöl av dinkel
1 1/2 tsk bakpulver
2 äpplen
2 msk kanel

Till formen:
1 1/2 dl sesamfrön

Gör så här:
Värm ugnen till 175°. Smörj och bröa formen med sesamfrö. Skala och skär äpplet i klyftor. Doppa äppelklyftorna i kanel.

Smält fettet och häll i mjölken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt fett och mjölk och sist mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Låt den svalna en stund i formen innan du stjälper upp kakan.



Det senaste som har hänt med mig och min träning är tillskottet i filmhyllan. Boxaerobics på DVD! Hur skönt som helst! Dock ser man lite fånig ut när man står och boxas och försöker se allvarlig ut.. ungefär som Tyson eller vår svenska motsvarighet Pablo! Svettig som fan blir man iallafall och det känns som att man tränar hela kroppen..
Dock blev jag lite sur när jag läste på filmens baksida där det fint står att "träningen är bra när man vill få bort oönskade graviditetskilon". Jag har ju en liten Rasmus i magen så det var ju bra det :) (för er som inte fattar, så skojar jag och min pojkvän om att jag har en liten bebis i magen.. ödets ironi om det skulle ploppa ut en om x antal månader.. :p )

På Spa-programmet går det bra. Vi har nyligen gjort en massa tester om hur bra kondition man har eller hur ens syreupptagningsförmåga är. Det är intressant och spännande, för innan visste jag ingenting om sådant och nu när man vet hur det är och vad som sker så är det kul faktiskt. Enda gången jag har tyckt om idrott!
De testerna vi fick göra är bland annat Beeptest, Åstrandtest och Steptest. Dessa kan ni läsa mer om på google skulle jag tro, eller bara fråga mig om. Enligt Beeptestet har jag kass kondition, men enligt Åstrandstestet har jag bra syreupptagningsförmåga! :)

PÅ TAL OM SPA! Jimmy bjöd mig på en halvdag på Selma Lagerlöfs Spa den 5/11 :) Bad, mys och trerättersmiddag för hela slanten! Allt var hur underbart som helst :) Älskar dig så mycket!!
När man var där så kändes allt med SPA så lyxigt och jag kan inte förstå att jag själv utbildar mig till att jobba med någonting sådant! Dock är det nog inte lika lyxigt att jobba med det som att komma dit och få behandlingar.. men ja ändå :) :)


Nu ska jag gå och trycka i mig alla tabletter jag tar och sedan äta frukost, lite sent kanske.. men bättre än ingenting!! Måste komma ihåg att beställa nya OMEGA-3 tabletter och kalcium-pyrovat.. Dyrt detta :p men så värt :)

Ha en bra dag alla!
Kram Marion

RSS 2.0